Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club Brugge houdt Shakhtar Donetsk in bedwang

Club Brugge wint ook zijn tweede oefenmatch

Club Brugge heeft zijn eerste ‘puntenverlies’ van de voorbereiding geleden. In Garderen speelde Club in zijn vierde oefenwedstrijd 2-2 gelijk tegen Shakhtar Donetsk. Een resultaat dat zeker gezien mag worden na een wedstrijd waarin Club zich de evenknie toonde van de Oekraïnse topclub.

Michel Preud’homme stuurde een sterk elftal de wei in met maar liefst zeven titularissen uit de kampioenenploeg, maar ook Shakhtar kan op heel wat kwaliteit rekenen. Zo deed vooral de Braziliaanse international Bernard Club in de openingsfase veel pijn. Al in het openingskwartier krulde hij een vrije trap in de verste hoek, Club moest meteen achtervolgen.

Meteen daarna trof diezelfde Bernard nog eens de paal, waardoor Club aan een dubbele achterstand ontsnapte en in de wedstrijd bleef. En dat bleek belangrijk. Nadat Izquierdo eerst nog oog in oog met de doelman faalde, kon Nikola Storm – de man in vorm deze voorbereiding- met een schot van net buiten de zestien op het halfuur gelijkstellen.

Lang kon Club daar helaas niet van genieten, want amper drie minuten later stond het al 2-1. Claudemir schoffelde Fred onderuit in de zestien en de middenvelder zette zelf de penalty om. Club dreigde nog met een volley van Vossen, maar uiteindelijk moest het met een achterstand de rust in.

De tweede helft bleef een tijdlang zonder kansen, tot Storm na een minuut of tien nog eens zijn duivels ontbond. Hij kapte naar binnen, maar zijn harde schot trof de paal. In de 66ste minuut viel dan toch de gelijkmaker. Jelle Vossen kreeg de bal in de zestien aangespeeld en werkte beheerst af. Club was daarna wel baas, maar in echte kansen – of goals – resulteerde dat niet meer. Club speelt zo 2-2 gelijk in zijn eerste oefenpartij tegen een tegenstander van formaat.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws