Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Boskamp laat zich uit over Brugse aanwinst: “Ik durf zelfs zeggen dat Club er op vooruit gaat”

Boskamp laat zich uit over Brugse aanwinst Ik durf zelfs zeggen dat Club er op vooruit gaat

Club Brugge was zaterdagavond zelfs met zijn tienen te sterk voor Standard en mag daardoor zijn veertiende Supercup in de prijzenkast zetten. Voordat de eerste wedstrijd van het seizoen van start ging, analyseerden Jan Boskamp en Marc Degryse de nieuwe rechtsachter van Blauw-Zwart.

Club haalde met Ricardo van Rhijn een veelbelovende vervanger voor de naar PSG vertrokken Thomas Meunier. “Ik vind Ricardo een heel goeie rechtsback”, vertelt Boskamp bij 2BE. “Hij heeft gewoon pech gehad dat Kenny Tete naar Ajax kwam, want dat is écht een klassespeler.”

“Ricardo heeft trouwens ook nog in het Nederlands elftal gespeeld. Dus op die positie gaan ze niet achteruit. Ik durf zelfs zeggen dat ze er in verdedigend opzicht (ten opzichte van Thomas Meunier, nvdr) op vooruit gaan.”

Niet zoals Ryan Donk

Marc Degryse is iets voorzichtiger in zijn voorspellingen. “Dat moet ik toch nog eerst zien. Ik verwacht dat hij sowieso meer gaat spelen dan bijvoorbeeld Anthony Limbombe, want met Meunier is toch een titularis vertrokken.”

“Van Rhijn zal de concurrentie moeten aangaan met Dion Cools. Het hangt er volgens mij allemaal een beetje vanaf hoe hij zich opstelt. Als hij zoals Ryan Donk destijds denkt dat het allemaal vanzelf zal gaan, zal het niet lukken. Maar met Stefano Denswil heeft hij een goed voorbeeld en dus kan hij zeker een versterking vormen. Al is het niet evident om Meunier te vervangen”, besluit de analist.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws