Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Verhaeghe krijgt de wind van voren: “Elkaar het licht in de ogen niet gunnen”

Verhaeghe krijgt de wind van voren Elkaar het licht in de ogen niet gunnen

Het zit er bovenarms op tussen Gent-voorzitter Ivan De Witte en advocaat Walter Van Steenbrugge. Maar omdat Club-voorzitter Bart Verhaeghe zich niet wilde distantiëren van de klacht omtrent de ‘financiële doping’ voor de Ghelamco Arena, krijgt ook hij heel wat kritiek. Onder meer van Het Nieuwsblad-columnist Ludo Vandewalle.

“Verhaeghe is met die twee petjes (voorzitter Club Brugge en vanaf 1 juli ondervoorzitter bij de KBVB, nvdr) niét consequent. Wat schreef hij in die nota van december 2013? ‘Om iedere schijn van partijdigheid of bevoordeling te vermijden, verdient het aanbeveling het ­algemene, sportieve en commerciële beleid van de KBVB voortaan strikt gescheiden te houden van de clubafgevaardigden en hun inmenging. Het lijkt me dan ook vanzelfsprekend dat iemand niet tegelijk een beleidsfunctie kan vervullen binnen zowel een club als binnen de KBVB.'”

“Tenzij Verhaeghe daar snel komaf mee maakt – maar niets wijst daarop, gezien de kracht waarmee hij al voor zijn definitieve aanstelling tekeergaat – dreigen nu veel dossiers te verzanden in clubtegenstellingen, verwijten en dus zelfs rechtszaken”, oordeelt Vandewalle.

“De belangrijkste vraag: wat is het nut voor het ­Belgisch voetbal? Dit doet ons denken aan wat er in Antwerpen de jongste decennia aan de gang is: elkaar het licht in de ogen niet gunnen. ‘Als wij geen stadion kunnen bouwen, dan de anderen ook niet.’ Ze wilden zelfs geen stadion delen. Kijk hoe het het voetbal in de grootste Vlaamse stad de jongste ­jaren vergaat. Geen voorbeeld en een gevolg van elkaar de duivel aandoen. Nu ook op nationaal vlak?”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws