Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Staelens laat zijn licht schijnen op eigenwijze Hazard: “Gebeurde destijds ook bij Club Brugge”

Staelens laat zijn licht schijnen op eigenwijze Hazard Gebeurde destijds ook bij Club Brugge

“Het was míjn keuze om na de rust in het centrum te spelen”, aldus Eden Hazard na de met 3-2-gewonnen wedstrijd tegen Noorwegen. “Ik besliste”, pareert bondscoach Marc Wilmots. Is de middenvelder van Chelsea een probleem of juist een zege voor de Belgen? Ex-Rode Duivel en tevens negentienvoudig kapitein Lorenzo Staelens reageert.

“Normaal gezien hoort elke speler te doen wat de coach voor de wedstrijd bepaalt. Dat is de theorie, want in de praktijk moeten dragende spelers zich kunnen profileren”, vertelt Staelens aan HLN. “Als een speler als Hazard – als aanvoerder met die kwaliteiten toch een sleutelfiguur – vindt dat het niet lukt op links, dan vind ik het logisch dat hij naar het centrum schuift. Enige voorwaarde is dat hij overeenkomt met De Bruyne, want het systeem moet wel ingevuld worden. Het initiatief van Hazard valt zelfs toe te juichen: de ploeg wordt er beter van.”

“Of dit de positie of autoriteit van Wilmots in gevaar brengt?”, gaat Staelens verder. “Neen. Bij Club Brugge destijds namen de ‘vedetten’ af en toe ook beslissingen tijdens de wedstrijd die tegen de richtlijnen van de trainer ingingen. Als dat lukt, heeft niemand het daar achteraf over. Wij liepen wel niet met dat gegeven te koop, dus dat had Hazard beter ook niet gedaan.”

“Nu heeft hij het gezag van Wilmots ondermijnd”, oordeelt Staelens. “Wellicht was dat zijn bedoeling niet, maar het is toch maar gebeurd. Mocht ik Wilmots zijn, dan zou ik mijn spelers in een individueel gesprek duidelijk maken dat dat in de toekomst niet meer kan. Meer niet, het is nu ook geen drama. Hoogstens ongelukkig.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws