Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Opnieuw positief nieuws over nieuwe stadion Club Brugge

Opnieuw positief nieuws over nieuwe stadion Club Brugge

Woensdag kon je op BlauwZwartFans al lezen dat het milieueffectrapport (MER) komende weken besproken zal worden door het parlement. Positief daarbij is dat de MER-studie een gunstig advies geeft over de ontwikkeling van een groene kantoorzone op Chartreuse. En er is nog meer goed nieuws over ons stadiondossier!

Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, heeft Club Brugge goede hoop gegeven voor zijn nieuwe voetbaltempel. Het stadiondossier van Blauw-Zwart liep in het verleden heel wat vertraging op, maar intussen zou er schot in de zaak komen.

Schauvliege heeft namelijk aangegeven dat er nog vóór de zomer beslist zal worden over de opmaak van een nieuw gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan in Brugge. Met andere woorden: een positieve evolutie in Club’s stadionplannen. Als alles volgens plan verloopt, kan Blauw-Zwart midden 2017 een bouwvergunning indienen.

“Dit is toch een belangrijke doorbraak voor het dossier”, vertelt Vlaams volksvertegenwoordiger Mercedes Van Volcem aan HLN. De nieuwe voetbaltempel komt langs de Blankenbergse Steenweg en moet plaats bieden aan zo’n 40.000 toeschouwers.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws