Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Meunier is de rechtsachter van de toekomst”

Meunier is de rechtsachter van de toekomst

De Rode Duivels spelen vandaag om 15u een levensbelangrijke EK-wedstrijd tegen Ierland. Marc Wilmots rekent naar alle waarschijnlijkheid op Thomas Meunier om de Ierse flanken pijn te doen. Georges Leekens en Walter Meeuws laten hun licht schijnen op de rechtsachter van Club Brugge.

Meunier was aanvankelijk aanvaller, maar werd in de loop van zijn carrière omgevormd tot verdediger. “Meunier was een goede rechtsbuiten op nationaal niveau, maar wilde hij op internationaal niveau carrière maken, dan zag ik hem als rechtsachter”, vertelt Leekens aan Gazet van Antwerpen. “Ik heb dat met hem besproken. Thomas reageerde verrast, maar stond er wel meteen voor open.”

“Positioneel heeft hij nog werkpunten, maar hij heeft al een hele weg afgelegd. Verder heeft hij alles van een moderne rechtsachter: de fysionomie, de techniek en de snelheid”, aldus de ex-trainer van Club Brugge.

Ook ex-bondscoach Walter Meeuws gelooft in de kwaliteiten van Meunier. “Aanvallend heeft Meunier meer variatie in zijn spel dan Toby Alderweireld. De verdediger van Tottenham zou ik altijd opstellen als centrale verdediger, want hij kan een bal van veertig meter op een zakdoek leggen. Meunier gaat dieper door én snijdt soms naar binnen, wat hem onvoorspelbaar maakt. Hij is de toekomst als rechtsachter van de Rode Duivels.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws