Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Marc Degryse heeft goede raad voor Thomas Meunier

Marc Degryse heeft goede raad voor Thomas Meunier

Thomas Meunier verscheen woensdag samen met Yannick Ferreira Carrasco en Nicolas Lombaerts blessurevrij op het trainingsveld in Bordeaux. Laatstgenoemde zal enkel echter tot de selectie behoren als er nog iemand geblesseerd moet afhaken. Naar alle waarschijnlijkheid zal Meunier de Rode Duivels straks dus een Blauw-Zwarte tint geven. Marc Degryse laat zijn licht schijnen op de potentiële rechtsachter van Marc Wilmots.

“Voor Meunier geldt hetzelfde als voor Jordan Lukaku. Hij moet nog een stap vooruit zetten om in aanmerking te komen voor een basisplaats. En ook hij moet beseffen dat zijn belangrijkste taak als rechtsback verdedigen is. Het gebeurt nog te vaak dat hij geen oog heeft voor zijn medespelers naast hem en hij zo de buitenspelval opheft”, analyseert Degryse in de EK-gids van HLN.

“Op het EK kan je je het gewoon niet permitteren om zulke fouten te maken”, gaat de analist verder. “Als ik Meunier een raad mag geven: kijk hoe Alderweireld speelt. Daarom moet hij dit toernooi zien als een springplank, een kans om een betere voetballer te worden.”

“Maar door zijn grote offensieve kwaliteiten zullen er wel wedstrijden zijn waarin hij de Duivels iets zou kunnen bijbrengen. Ik denk aan matchen zoals die tegen Ierland of Zweden. Dat zijn wedstrijden waarin er in principe in de eerste plaats aan aanvallen gedacht zal worden.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws