Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Lennert De Smul verklaart waarom hij naar KV Kortrijk trekt

Lennert De Smul verklaart waarom hij naar KV Kortrijk trekt

Afgelopen vrijdag kon je op BlauwZwartFans al lezen dat Lennert De Smul volgend seizoen niet langer het shirt van Club Brugge draagt. De 19-jarige linksachter heeft intussen uitgelegd waarom hij voor een avontuur bij KV Kortrijk kiest.

“Het was voorzien dat ik bij Club Brugge de voorbereiding van het voorbije seizoen met de A-kern mocht meedoen en dat ik erbij bleef tot januari”, vertelt De Smul aan HLN. “In november moest ik evenwel afhaken door een knieletsel, waardoor ik enkel de laatste zeven wedstrijden van het seizoen speelklaar was. Maar nu ben ik helemaal fit”, klinkt het bij de student sportmanagement.

“Het leek me verstandig om uit te kijken naar een club waar de kans groter is om speelminuten te vergaren”, gaat De Smul verder. “Ik denk dat ik bij Kortrijk heel goed zit. Tot mijn 16 speelde ik op het middenveld, maar toen ik bij Anderlecht ging spelen, vormde de trainer me om tot linksback. Ik heb het gevoel dat dit ook de positie is waarop ik het hopelijk kan maken in eerste klasse.”

De Smul trekt alleszins met veel ambitie naar het Guldensporenstadion. “Ik weet dat KV Kortrijk nog een ervaren linksback haalt, maar ik zal me proberen te bewijzen. Dit is in ieder geval een stap voorwaarts voor mij”, besluit hij.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws