Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Knappe ode aan Preud’homme: “Hij kan van schuurpapier een schilderijtje maken”

Knappe ode aan Preud'homme Hij kan van schuurpapier een schilderijtje maken

Michel Preud’homme heeft er lang over moeten nadenken, maar deelde afgelopen zondag mee dat hij ook volgend seizoen nog trainer is van Club Brugge. HLN-columnist Hugo Camps laat op briljante wijze zijn licht schijnen op de beslissing van de Brugse coach.

“Michel Preud’homme is een man met open gelaat. Aan zijn ogen kan je zelfs het weer aflezen. Het voorhoofd gerimpeld tot perpetuum mobile. Buien van dwarse humeurigheid, ingekeerde stilte, joie de vivre, ja, zelfs uitgelatenheid, het ligt allemaal uitgevouwen in dat artistieke hoofd. De aanwezigheid die hij uitstraalt, reikt automatisch tot exotisch vuurwerk.”

“Zo was het gisteren ook toen hij op een persconferentie zijn hernieuwde keuze voor Club Brugge toelichtte. Gelukkig niet met de oudtestamentische familieriedel van voorzitter Bart Verhaeghe, maar toch verheven. Zinnen met de galm van castagnetten. Wat je zag, was geluk.”

In een tango

“In Aalter kan het ook mooi weer zijn, maar de koperen glans van de zon die in Bordeaux dagelijks over mensen heenvalt, heb je er niet. Het landschappelijke uitzicht wordt ook nog gehinderd door de vogelverschrikker Pieter De Crem. Om maar te zeggen: Aalter is Bordeaux niet. Voor een epicurist als Michel Preud’homme zou de keuze dan niet moeilijk moeten zijn.”

“Dat was ze wel en pas na rijp beraad met zichzelf verlengde hij zijn jawoord aan Club. Vreemde tournure, zelfs voor zijn intimi. Maar zoals Michel van schuurpapier een schilderijtje kan maken, zo danste hij zijn verrassende keuze voor Brugge en Aalter voor zich uit. In een tango.”

“Voor één keer geloofde ik hem niet helemaal. Ik bleef denken aan een verstandshuwelijk met een koud hart. Aan een keuze voor ingecalculeerde eenzaamheid. Waar hij vervolgens weer als een spuitende fontein overheen zal denderen. Michel Preud’homme: enigma op het schuimende ritme van Jacques Brel.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws