Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Het kampioenenseizoen van Club samengevat in 10 opvallende cijfers

Het kampioenenseizoen van Club samengevat in 10 opvallende cijfers

Club Brugge en zijn supporters hebben er lang op moeten wachten, maar op 15 mei 2016 mocht de Blauw-Zwarte aanhang eindelijk de veertiende landstitel vieren. Voor de Krant van West-Vlaanderen hét signaal om het kampioenenseizoen cijfermatig onder de loep te nemen.

1) Gelijke spelen

Club Brugge speelde slechts 2 keer gelijk tijdens afgelopen voetbalseizoen: op Charleroi (0-0) en thuis tegen KV Oostende (2-2). Maar liefst 28 van de 40 wedstrijden werden winnend afgesloten. De resterende 10 matchen werden verloren.

2) Strafschopnemers

Dit seizoen waren er 4 spelers van Club Brugge die een elfmeter voor hun rekening namen: Abdoulay Diaby (2 op 3), Lior Refaelov (1 op 2), Timmy Simons (2 op 2) en Felipe Gedoz (0 op 1, maar doelpunt in de rebound). In totaal werden er 5 van de 8 gekregen strafschoppen omgezet. Club kreeg 6 penalty’s tegen.

3) Puntenkloof

Het verschil tussen landskampioen Club Brugge en eerste achtervolger Anderlecht was maar liefst 7 punten. Enkel in het eerste seizoen van de Play-Offs was de puntenkloof tussen nummer één en twee nog groter. Zonder halvering van de punten pakte Blauw-Zwart dit seizoen twaalf punten meer dan de aartsrivaal uit Brussel.

4) Clean sheets

Sébastien Bruzzese (8) en Ludovic Butelle (11) zorgden samen voor 19 clean sheets. Sinan Bolat, die tijdens drie competitiematchen tussen de palen stond, slaagde daar niet in.

5) Doelpuntenmachine

Club Brugge vond in de Play-Offs 25 keer de weg naar doel. Meteen goed voor een nieuw record. Het vorige stond met 24 doelpunten op naam van Anderlecht (seizoen 2009-2010).

6) Rotatiekampioen

Michel Preud’homme roteerde er dit seizoen op los, om zo tijdens de Play-Offs over frisse spelers te beschikken. Maar liefst 32 spelers kwamen dit seizoen in actie voor Club Brugge.

7) Zomertransfers

Abdoulay Diaby (16), Jelle Vossen (14) en Hans Vanaken (10) waren samen goed voor 40 doelpunten. Over geslaagde zomertransfers gesproken! Bovendien was het drietal ook cruciaal als aangever: Vanaken nam 9 assists voor zijn rekening, Diaby 5 en Vossen 2.

8) BluvnGoan

Club Brugge speelde dit seizoen 56 wedstrijden over alle competities heen: 40 in de competitie, 6 in de beker en 10 Europees. Blauw-Zwart speelde daardoor voor het tweede jaar op rij het meeste wedstrijden van alle Belgische ploegen.

9) Onmisbaar

Ondanks de rotatiepolitiek van Michel Preud’homme bleken enkele pionnen cruciaal in het systeem van de Luikenaar. Hans Vanaken stond met 2.959 minuten het vaakst tussen de lijnen bij Blauw-Zwart. Timmy Simons (2.944 minuten) en Laurens De Bock (2.790 minuten) vervolledigen het podium.

10) Dag op dag

Exact elf jaar of 4.018 dagen na de dertiende landstitel voor Club Brugge was het op 15 mei 2016 opnieuw prijs. Tegenstander van dienst was opnieuw Anderlecht. Tussen 1920 en 1973 moest Blauw-Zwart met 53 jaar nog veel langer op een titel wachten.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws