Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Garrido laat zich uit over defensie Rode Duivels: “Voor mij is hij de perfecte rechtsback”

Garrido stelt ideale defensie Rode Duivels samen Voor mij is hij de perfecte rechtsback

Juan Carlos Garrido vertoefde van 2012 tot 2013 bij Club Brugge, maar is na zijn laatste avontuur bij het Egyptische Al Ahly al even geen coach meer. De Spaanse ex-trainer van Blauw-Zwart kijkt dan ook reikhalzend uit naar het EK en vindt dat Thomas Meunier straks zijn kans moet krijgen in de defensie van de Rode Duivels.

“Zonder Kompany zou ik Toby Alderweireld en Jan Vertonghen sowieso centraal in de defensie zetten, zoals ze bij hun club gewoon zijn”, vertelt Garrido aan HLN. “Als je met twee centrale backs op de flanken speelt, gaat dat ten koste van de aanval. Ik vind dat een probleem. In het moderne voetbal heb je op de flanken spelers nodig met een goede diepe actie. Bayern München heeft daar spelers die echt helpen aan de offensieve actie.”

“Wie ik dan op rechts zou zetten bij de Rode Duivels? Thomas Meunier kan dat. Hij heeft een goeie conditie en is groot. Voor mij is hij de perfecte rechtsback. Ik heb hem destijds ook bij Club Brugge van een winger omgevormd tot een verdediger. Maar hij heeft intussen zijn defensief handelen verbeterd. En iedereen maakt eens defensieve fouten, ook Ramos”, besluit Garrido.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws