Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-verdediger blikt terug op seizoen: “Uiteraard verwacht om vaker mijn kans te krijgen”

Club-verdediger blikt terug op seizoen Uiteraard verwacht om vaker mijn kans te krijgen

Michel Preud’homme kon tijdens het voorbije seizoen over een ruime spelerskern beschikken. Dat zorgde voor heel wat mogelijkheden voor de Brugse coach, maar dat mes snijdt vanzelfsprekend aan twee kanten. Zo zijn er enkele spelers die op meer minuten hadden gehoopt, waaronder Dion Cools.

Cools ruilde in de zomer van vorig jaar het shirt van Oud-Heverlee Leuven voor dat van Club Brugge. Door de blessure van Thomas Meunier kreeg de 19-jarige rechtsachter sneller dan verwacht zijn kans bij Blauw-Zwart. “Ik mag zeker niet klagen over dit seizoen, want ik stond toch enkele keren aan de aftrap”, vertelt Cools aan HLN.

“Het klopt dat het allemaal heel snel is gegaan. Een goal tegen Panathinaikos, starten op Old Trafford tegen Manchester United, dat zijn zaken waar je nu veel meer van geniet dan op het moment zelf. Uiteraard had ik na zo’n goed begin wel verwacht om vaker mijn kans te krijgen, zeker in de twee laatste wedstrijden van het seizoen, maar we zijn kampioen geworden en iedereen heeft zijn steentje bijgedragen dus ik ben tevreden.”

Eerder kon je op BlauwZwartFans al lezen dat Cools straks twee keer zal nadenken als Meunier in Jan Breydel blijft. Al wil dat allesbehalve zeggen dat hij spijt heeft van zijn transfer naar Blauw-Zwart. “Ik heb zeker de juiste keuze gemaakt om naar Club Brugge te komen. Als voetballer ben ik echt enorm gegroeid, want elke dag tegen een Izquierdo trainen, maakt je sowieso sterker. Het was wel niet makkelijk om na een sterk debuut opnieuw in de schaduw te belanden, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Net zoals de kritiek die je bij een topploeg te verwerken krijgt.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws