Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Club is zijn imago van sympathieke club onderweg kwijtgeraakt”

Club is zijn imago van sympathieke club onderweg kwijtgeraakt

Club Brugge kroonde zich afgelopen seizoen voor de veertiende keer tot landskampioen. Een titel waarop Blauw-Zwart maar liefst 11 jaar moest wachten. Volgens sommigen heeft Club in de zoektocht naar zijn zegetocht wel een imagoverandering ondergaan. 

Arnar Grétarsson was van 2012 tot 2014 actief als technisch directeur bij Club Brugge. “Mijn eerste jaar bij Club vond ik erg inspirerend”, blikt de gewezen voetballer terug op zijn periode bij Blauw-Zwart. “Bart Verhaeghe is de enige eigenaar en draagt de verantwoordelijkheid. Simpel en duidelijk. Nadien verloren we de juiste focus. De continuïteit verdween. Te vaak werd van coach gewisseld, te veel nieuwe spelers ineens werden ingehaald. Zo kan je niets opbouwen”, vertelt Grétarsson aan HLN.

“Ik mocht Bart wel, maar ik zei hem dat hij wat relaxter moest worden”, gaat de Ijslander verder. “Zodra hij een kamer binnenkwam, werd iedereen nerveus, omdat hij altijd zoveel druk oplegde. Ik heb hem uitgelegd dat dat contraproductief is. Als iets móét gebeuren, zal het niet gebeuren.”

“Club Brugge gold altijd als een sympathieke club, een club van het volk en de werkende mens. Dat imago zijn ze onderweg kwijtgeraakt door altijd maar hun ambitie uit te schreeuwen of de buitenwereld aan te vallen. Die uithalen naar de scheidsrechters bijvoorbeeld: ik was daar absoluut geen fan van. Kritiek kun je binnenskamers uiten, dat doe je niet in de pers. Als je je nederig opstelt, zal iedereen van je houden en krijg je veel meer terug.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws