Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-coryfeeën reageren op overlijden ‘Mieltje’: “Zijn hart sloeg voor 200% Blauw-Zwart”

Club-coryfeeën reageren op overlijden 'Mieltje' Zijn hart sloeg voor 200% Blauw-Zwart

De Blauw-Zwarte familie is in diepe rouw door het overlijden van Club-fan Emile Vervarcke, ook bekend als ‘Mieltje’. Hij woonde een recordaantal buitenlandse verplaatsingen bij en maakte maar liefst twee decennia deel uit van de PR-commissie van Club Brugge. Heel wat Club-coryfeeën zijn erg aangedaan door het droevige nieuws.

Mieltje, de schoonbroer van ere-secretaris Jacques De Nolf, overleed maandagavond aan de gevolgen van een hersenbloeding. “Papa was erelid van het pr-comité, lid van de vzw Club Brugge en lid van Club uit de duizend, maar bovenal was hij een supergrote fan”, vertelt dochter Isabel aan HLN. “Club Brugge was echt zijn leven. Hij is zeker 125 keer mee op verplaatsing geweest naar het buitenland.”

“Ik ben echt van mijn melk”, reageert Jan Ceulemans. “Dit nieuws komt onverwacht. Ik ken Mieltje sinds ik op mijn 21ste naar Club kwam. Al 38 jaar lang zijn we vrienden. We hebben mooie momenten gedeeld. Constant was Mieltje bij de spelersgroep: zowel op oefenkampen als feestjes was hij erbij. Het was een joviale gast en een pleziermaker. Ik zal hem herinneren als dé Clubfan nummer één. Bovendien is hij een van de weinige fans die zo dicht bij de spelers stond. Zijn hart sloeg voor 200 procent voor blauwzwart.”

Ook Henk Houwaart reageert vol ongeloof. “Maandag had ik zijn zoon aan de telefoon met het droevige nieuws. Ik keek ‘s avonds naar de match van de Belgen en ik kon het maar niet geloven dat ‘Mieltje’ er niet meer is. Dit is een ongelofelijke klap. Ik heb een schitterende vriend en een broer verloren. Voor de kampioenenmatch tegen Anderlecht gingen we nog eten bij de Chinees. ‘Mieltje’ was een Clubzot in hart en nieren. Alle trainers na mij zijn bij hem in Knokke geweest. Met elke coach was hij dikke vrienden.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws