Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club Brugge komt met officieel statement na heisa rond financiële doping Ghelamco Arena

Club Brugge komt met officieel statement na heisa rond financiële doping Ghelamco Arena

Er was de voorbije weken heel wat te doen rond de klacht van advocaat Walter Van Steenbrugge namens supportersgroep Bruges Stropkes. Daarin wordt beweerd dat AA Gent onrechtmatige overheidssteun voor zijn Ghelamco Arena gekregen zou hebben. Gent reageerde met een persconferentie, waarbij Ivan De Witte zich ergerde aan het feit dat Club-voorzitter Bart Verhaeghe zich niet wilde distantiëren van de klacht. Intussen lijkt de relatie tussen beide ploegen echter opnieuw hersteld.

“Op initiatief van Pro League voorzitter Roger Vanden Stock en in het belang van het Belgische voetbal zijn Bart Verhaeghe en Ivan De Witte, voorzitters van Club Brugge en AA Gent, samengekomen om de polemiek rond de klacht van de Club Brugge supporters bij de Europese Commissie te bespreken”, klinkt het op de officiële website.

“Beide clubs laten er geen twijfel over bestaan dat ze voorstanders zijn van een faire en eerlijke voetbalcompetitie. Dat betekent, onder meer, dat de stadions van alle professionele voetbalclubs op transparante en marktconforme wijze tot stand moeten komen met respect voor alle regels en procedures. Club Brugge en AA Gent zullen gezamenlijk aan de Pro League vragen om een stadionwerkgroep op te richten die concrete invulling geeft aan dit principe van marktconformiteit op het vlak van de sportinfrastructuur.”

Goede verstandhouding

“Club Brugge benadrukt nogmaals dat zij niet bij de klacht van haar supporters is betrokken en er evenmin het initiatief toe heeft genomen. Club Brugge heeft er alle vertrouwen in dat AA Gent het stadiondossier professioneel en deskundig heeft aangepakt. AA Gent heeft Club Brugge op het hart gedrukt dat zij inderdaad correct heeft gehandeld. Voortgaand op dit engagement van AA Gent distantieert Club Brugge zich van de rechtsgang die over de rol van AA Gent in dat stadiondossier op gang is getrokken.”

“Club Brugge en AA Gent benadrukken de goede verstandhouding tussen beide clubs en zullen, in het belang van hun supporters en in het belang van het Belgische voetbal, de enige echte sportieve strijd blijven voeren: die op de grasmat.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws