Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Clement over basispion: “Kans is groot dat hij vertrekt”

Clement over basispion Kans is groot dat hij vertrekt

Philippe Clement is dezer dagen de coach die het voor het zeggen heeft bij Club Brugge. Michel Preud’homme is immers nog tot vrijdag 1 juli met vakantie. Clement, die komend seizoen meer verantwoordelijkheden krijgt in Jan Breydel, blikt vooruit.

Hij is alvast tevreden over de eerste trainingsweek. “Er is goed getraind en iedereen ging er voor. Dat zie je ook aan de testen. Die zijn beter dan vorig jaar”, vertelt de assistent-coach aan Sporza. “Je zag wel een beetje gebrek aan frisheid, maar de goesting is er wel. Als je geproefd hebt van de titel, wil je meer. Dat is onze nieuwe uitdaging, samen met de Champions League.”

“Pieken naar de Supercup doen we niet”, gaat Clement verder. “We zien het als een deel van de voorbereiding. Het wordt sowieso een zwaar seizoen. We hebben wel meer tijd om ons voor te bereiden dan vorig jaar, toen we vroeg in Europa moesten spelen. Dat maakt een groot verschil. We kunnen onze conditie en volume nu meer opbouwen.”

Tot slot sprak Clement zich ook uit over de EK-prestaties van Thomas Meunier. “Thomas doet het goed. Zoals we hadden verwacht. Tijdens het seizoen sukkelde hij wat met blessures. Misschien dat hij daardoor nu wat frisser is. De Club-familie is trots op hem, maar we moeten ook realistisch zijn. Er staat een clausule (afkoopsom van 6 miljoen euro, nvdr) in zijn contract. Dat weten andere clubs ook. We hopen dat hij blijft, maar de kans is groot dat hij vertrekt.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws