Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Champions League: de groep des doods vs de meest haalbare kaart

Champions League de groep des doods vs de meest haalbare kaart

Club Brugge slaagde er afgelopen seizoen in om zijn veertiende landstitel binnen te halen en is daardoor rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Een vooruitblik op onze mogelijke tegenstanders.

Club mocht in het verleden vier keer deelnemen aan de Champions League en werd daarbij vier keer derde in zijn groep. Blauw-Zwart hoopt dat kunstje straks over te doen of zelfs nog beter te doen, maar beseft dat het een aartsmoeilijke opdracht zal worden mits een zogenaamde groep des doods.

De kans is heel groot dat Club in pot 4 (zie onderaan) blijft. Enkel indien er minstens vier van de zeven teams met een hoger UEFA coëfficiënt nog sneuvelen in de voorrondes, kunnen Michel Preud’homme en de zijnen nog in pot 3 terechtkomen. Maar als je ziet om welke clubs het gaat, lijkt dat scenario hoogst onwaarschijnlijk: Manchester City FC (Eng), FC Porto (Por), FC Shakhtar Donetsk (Ukr), Olympiacos FC (Gre), Villarreal CF (Esp), AFC Ajax (Ned) en FC Viktoria Plzeň (Cze).

De groep des doods – op papier althans – is volgens BlauwZwartFans Real Madrid, Borussia Dortmund en Tottenham Hotspur. De meest haalbare kaart lijkt ons een poule met CSKA Moskou, Bayer Leverkusen en Ajax. Op donderdag 25 augustus weten we definitief wie onze Champions League-tegenstanders zijn.

POT 1

Real Madrid CF (Esp), FC Bayern München (Ger), FC Barcelona (Esp), SL Benfica (Por), Paris Saint-Germain FC (Fra), Juventus (Ita), PFC CSKA Moskva (Rus) en Leicester City FC (Eng).

POT 2

Club Atlético de Madrid (Esp), Borussia Dortmund (Ger), Arsenal FC (Eng), Sevilla FC (Esp), SSC Napoli (Ita) en Bayer 04 Leverkusen (Ger). Manchester City FC (Eng) en FC Porto (Por) kunnen ook in deze pot zitten als ze door de voorrondes geraken. Lukt dat niet, dan schuiven er teams uit pot drie door.

POT 3

FC Basel 1893 (Sui), Tottenham Hotspur FC (Eng), FC Dynamo Kyiv (Ukr) en Olympique Lyonnais (Fra). FC Shakhtar Donetsk (Ukr), Olympiacos FC (Gre), Villarreal CF (Esp) en AFC Ajax (Ned) kunnen ook in deze pot zitten als ze door de voorrondes geraken. Lukt dat niet, dan schuiven er teams uit pot vier door.

POT 4

PSV Eindhoven (Ned), Sporting Clube de Portugal (Por), Club Brugge KV (Bel) en Beşiktaş JK (Tur). FC Viktoria Plzeň (Cze), FC Salzburg (Aut), Celtic FC (Sco) en APOEL FC (Cyp) kunnen ook in deze pot zitten als ze door de voorrondes geraken. Lukt dat niet, dan komen de teams die hen uitschakelden in pot vier terecht.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws