Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Brexit zal ook gevolgen hebben voor Club Brugge-spelers”

Club Brugge update zijn A-kern voor 2016-2017

Het Britse volk stemde donderdag in een referendum voor een uitstap uit de Europese Unie. Als Groot-Brittannië ook effectief de EU verlaat, kan dat grote gevolgen hebben voor het Britse voetbal. En dat zouden ook enkele spelers van Club Brugge kunnen merken.

“Alle spelers uit de EU kunnen naar de Premier League trekken, maar dat geldt niet voor niet-EU-spelers. Zij moeten 75 procent van de wedstrijden van hun nationale ploeg uit de laatste twee jaar gespeeld hebben en hun land moet de voorbije twee jaar in de top 70 van de FIFA-ranking gestaan hebben. Veel jonge spelers zullen er dus niet geraken”, legt sporteconoom Trudo Dejonghe uit op Radio 1.

“Jongens zoals Engels en Meunier kunnen dan eigenlijk niet naar Engeland, want ze hebben nog niet of te weinig met de Belgische nationale ploeg gespeeld. Ook de transfers van Courtois, Musonda, Oulare en Odjidja zouden nooit gelukt zijn.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws