Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Anderlecht wilde diep in de buidel tasten voor Brugse sterkhouder’

'Anderlecht wilde diep in de buidel tasten voor Brugse sterkhouder'

De beste spelers in de Jupiler Pro League kunnen logischerwijs op heel wat interesse rekenen uit het buitenland. Een binnenlandse transfer naar één van de rivalen komt niet zo frequent voor, al probeerde Anderlecht vorig jaar wel om een cruciale pion bij Club Brugge weg te plukken.

Meunier verlengde begin vorig jaar zijn contract bij Blauw-Zwart tot 2019. Hij werd daardoor één van de best betaalde spelers in de Belgische eerste klasse. Volgens La Capitale verdient de rechtsachter jaarlijks 1,3 miljoen euro bruto (inclusief premies).

Zoals geweten staat er een afkoopsom van 6 miljoen euro in het contract van Meunier. Anderlecht was een jaar geleden van plan om dat bedrag op tafel te leggen, maar de opstapclausule geldt enkel voor buitenlandse clubs. Mocht straks één van de geïnteresseerde ploegen (Napoli, PSG, Torino, Middlesbrough) 6 miljoen euro neerleggen, dan passeert ook ex-club Virton langs de kassa. De tweedeklasser vangt in dat geval namelijk 475.000 euro.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws