Verschueren: “Dat mag ik niet zeggen, dan gaan onze supporters mij dooddoen”

Brugge dit, Brugge dat... Ze zijn nog niét gewonnen, mensen!

Zondagavond kan Club Brugge – mits een driepunter – zijn veertiende landstitel pakken tegen de aartsrivaal uit Brussel. Heel wat analisten voorspellen dat Blauw-Zwart straks aan het langste eind zal trekken, maar Mister Michel gelooft nog volop in de titelkansen van Anderlecht.

“Ik ben zondag, bij de 2-1 van Okaka, rechtgesprongen als een jong veulen – ik had de tranen in de ogen. Ik dacht bij mezelf: ‘Godverdoeme, er gaat deze weken nog iets uit de lucht vallen.'”, opent Michel Verschueren zijn betoog bij Het Laatste Nieuws.

“Ik wil niemand kwetsen, maar mag ik de mensen van Brugge eraan herinneren? Weet je nog, 1986? Toen zijn wij kampioen geworden op hún veld, na nochtans 2-0 aan de rust voor Brugge. En wat hebben we zélf niet meegemaakt, in Bremen – 0-3 voor en alsnog 5-3 verloren? Of Ajax afgelopen zondag in De Graafschap… Moet ik nog even doorgaan? Voetbal is een rare sport, hoor.”

In de politiecombi

“Mocht het toch zo zijn dat Brugge kampioen is, dan ga ik Preud’homme feliciteren. De man kent een fantastische loopbaan. Maar ik mag niet zeggen dat ik Michel de titel gun – dan gaan onze supporters mij dooddoen.”

“De meeste supporters van Brugge hebben wél een probleem met Verschueren – mijne kop werkt als een rode lap. Ik heb ginder eens een uur in de politiecombi gezeten omdat de supporters op zoek waren naar mij. Ze wilden me pakken. Ze moeten mij ginder nog drie kostuums betalen, nadat fans hun bierglazen over mij goten. De laatste tijd zijn er nu toch die mij vriendelijk aanspreken op Twitter: ‘Mister Michel, we have respect for you’.”

Komend weekend gelooft het Anderlecht-boegbeeld alleszins in een Paars-Witte zege. “Ge weet nooit wat onze trainer zondag bedenkt. Om Dendoncker dit weekend tegen Oostende na de rust in de defensie te zetten, dat was een meesterzet van Hasi. Mijn buikgevoel zegt dat Hasi zijn klasse zal tonen, zondag. Brugge is nog niét gewonnen, mensen!”

Laaste nieuws

Mignolet doet oproep naar jongeren

Simon Mignolet kwam vandaag al in het nieuws met de schenking van tablets aan de ziekenhuizen in zijn thuisstad Sint-Truiden. Hij had...

Simon Mignolet doet ferme geste voor zijn thuisstad

Simon Mignolet heeft tablets geschonken voor ziekenhuizen in zijn thuisstad. Sint-Truiden is enorm hard getroffen door het coronavirus.

Spelerskern Club Brugge is plots bijna 20 miljoen euro meer waard

Het voetbal ligt al een tijdje stil, maar de spelerskern van Club Brugge heeft een flinke meerwaarde gekregen als we de website...
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Komt deze oude bekende terug naar Jan Breydel?

Nu de competities overal stilliggen, gonst het van de transfergeruchten. Het Turkse Haberler meldt dat Ryan Donk terug naar Club Brugge zou...

Simon Mignolet doet ferme geste voor zijn thuisstad

Simon Mignolet heeft tablets geschonken voor ziekenhuizen in zijn thuisstad. Sint-Truiden is enorm hard getroffen door het coronavirus.

“Er klinkt niet alleen André Hazes in de kleedkamer”

Sport/Voetbalmagazine brengt vandaag een artikel over de 11 Afrikaanse spelers bij Club Brugge, onder de titel 'Black Power'. Teammanager Dévy Rigaux laat...

Extra vroege en late matchen: dit zijn de plannen van Eleven Sports

Nu Antwerp de mediadeal als laatste goedkeurde, kan Eleven Sports aan volgend seizoen beginnen. Een opmerkelijke wijziging zijn de wedstrijduren.