Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt over Club: “Een opgestoken middenvinger naar critici MPH”

Vandenbempt over Club:

Club Brugge maakte zondagavond – net zoals tegen Zulte Waregem – indruk. Blauw-zwart won met 3-1 van KRC Genk en die score had zelfs nog hoger kunnen oplopen. Peter Vandenbempt analyseert.

“Veel meer dan de overwinning zelf is de manier waarop Club gewonnen heeft. Die doet iedereen er stilaan toch van overtuigd geraken dat het nu echt zal gebeuren voor Club na elf jaar wachten. Het voetbal was overrompelend. Ik zag snelheid, beweging, diepgang, duelkracht, passie, enthousiasme en een stoet uitblinkers tussen de lijnen, simpelweg kampioenenvoetbal”, vertelt Vandenbempt aan Sporza.

“Iedereen is ook topfit bij Club”, gaat de analist verder. “En dat is, met of zonder titel, een redelijk dikke opgestoken middenvinger naar al die slimmeriken die Michel Preud’homme bekritiseerd hebben met zijn koppig volgehouden rotatiepolitiek. Hij had de ultieme focus op deze periode, om te oogsten in Play-off I. Daar heeft hij het voorlopig toch bij het rechte eind.”

“Over twee weken kan Club kampioen zijn. Als het volgende week bij Gent hetzelfde resultaat haalt als Anderlecht tegen Oostende, kan het de week erna zichzelf en zijn smachtende fans bevrijden in die thuismatch tegen Anderlecht. Dat zou een gigantische apotheose zijn. Elf jaar geleden werd het ook tegen Anderlecht kampioen. Het is altijd prettig om thuis de titel te pakken, zeker tegen je grote concurrent.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws