Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Stad Brugge heeft goed en slecht nieuws voor Club-fans

Stad Brugge heeft goed en slecht nieuws voor Club-fans

Zondagavond kan Club Brugge eindelijk zijn felbegeerde veertiende landstitel in de wacht slepen. Maar dan moet Blauw-Zwart wel Anderlecht zien te kloppen. Als dat gebeurt, zal er een groot feest losbarsten in en rond Jan Breydel. 

Heel wat supporters vroegen de voorbije dagen of er zondag een groot scherm op ‘t Zand geplaatst zal worden, hetgeen ook tijdens de voorbije bekerfinales het geval was. Maar volgens burgemeester Renaat Landuyt is het niet evident om nu nog een fandorp op poten te zetten voor komend weekend.

“We moeten kort op de bal spelen, dus het is niet makkelijk om nog snel evenementen te organiseren”, vertelt Landuyt aan HLN. “Als Club erin slaagt zondag kampioen te spelen, verwachten we vooral veel feest en sfeer in en rond het stadion. Een dag later is er wel iets mogelijk. Pinkstermaandag is een vrije dag, dus ideaal om te feesten.”

Mogelijk maken de spelers maandag een tocht door de stad. En ook een boottochtje op de reien behoort tot de mogelijkheden. Als Club zondag de titel pakt, plant de stad het weekend nadien eveneens festiviteiten. Daarnaast wordt bekeken of een veldbestorming (zie Facebook evenement) haalbaar is. De cafébazen rond De Platse in Sint-Andries laten alvast extra biervaten aanrukken om zich voor te bereiden op een eventueel kampioenenfeest.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws