Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

OFFICIEEL: Club-huurling keert vroeger dan gepland terug naar Jan Breydel

OFFICIEEL Club-huurling keert vroeger dan gepland terug naar Jan Breydel

Michel Preud’homme kon tijdens afgelopen voetbalseizoen over een erg ruime spelerskern beschikken. Bovendien heeft Club Brugge nog heel wat huurlingen, waarbij de ene het al beter doet dan de andere. 

Begin 2012 streek Mushaga Bakenga neer in Jan Breydel. De Noorse aanvaller speelde 8 wedstrijden voor Club en scoorde meteen in zijn debuutmatch tegen Beerschot (5-1-winst). Daarna ging het echter serieus bergaf met de man van 2,5 miljoen euro. Bakenga werd achtereenvolgens uitgeleend aan Cercle Brugge, Esbjerg, Eintracht Braunschweig en Molde, maar kon zich nergens écht in de kijker spelen.

Molde huurt Bakenga sinds maart 2015 en de Brugse speler zou er normaal gesproken tot december 2016 blijven. De Noorse club heeft die overeenkomst echter vroegtijdig beëindigd door middel van een speciale clausule in de huurovereenkomst. De intussen 23-jarige spits kreeg nauwelijks kansen bij Molde en zou er niet langer uitzicht hebben op speelgelegenheid. Dat bevestigde Molde-voorzitter Øystein Neerland

Bakenga keert dus terug naar Jan Breydel, waar hij nog een contract heeft tot 2017. Al lijkt hij door de grote concurrentie niet meteen een toekomst te hebben bij Blauw-Zwart. Volgens Adressa zou Club al gesproken hebben met ex-ploeg Rosenborg, waar hij mogelijk het seizoen kan volmaken.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws