Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mooi eerbetoon aan MPH: “Geen toverstok, wel een recept”

Mooi eerbetoon aan MPH Geen toverstok, wel een recept

Michel Preud’homme is er in zijn derde seizoen in Jan Breydel dan toch in geslaagd om Club Brugge die felbegeerde veertiende landstitel te schenken. De 57-jarige Luikenaar heeft – ook met zijn fel bekritiseerde rotatiepolitiek – dus nog maar eens zijn gelijk gehaald. Die mening zijn ze ook in de Krant van West-Vlaanderen toegedaan. Daarin schreef Clubwatcher Kevin Pouillie zijn bewondering voor MPH neer en werpt hij alvast een blik naar de Blauw-Zwarte toekomst.

“Laat ons eerst en vooral héél duidelijk zijn: deze titel is voor een groot stuk de verdienste van Michel Preud’homme. Toen Club de Luikenaar in september 2013 wegplukte uit de woestijn, werd hij al de negende hoofdtrainer in nauwelijks acht jaar. MPH kwam met adelbrieven naar Brugge en moest blauw-zwart eindelijk opnieuw naar prijzen loodsen.”

“In dat eerste seizoen bleef het nog bij een derde plaats, maar in zijn eerste volledige campagne werd al de Belgische beker gewonnen én de kwartfinale in de Europa League bereikt. Dit jaar moest eindelijk de oppergaai volgen en ondanks alle kritiek die hij moest slikken voor zijn rotatiepolitiek, hield Preud’homme toch vol en zondag haalde hij zijn grote gelijk.”

““Ik heb geen toverstok, maar wel een recept”, vertelde Preud’homme na de wedstrijd. “En het vergt wat tijd om dat erin te slijpen.” Dag na dag, week na week, transferperiode na transferperiode werkte de coach als een bezetene aan zijn ploeg. Mét resultaat. Vandaag staat er een kampioenenploeg, ééntje die vecht voor elkaar en ook niet van plan lijkt te zijn vlug uit elkaar te vallen.”

Goddelijke status

“Maar mogelijk vertrekt de man die deze ploeg vorm gaf dus uit Brugge. Al wekenlang houdt hij de lippen stijf op elkaar, na dat ene zinnetje in een interview bij de start van de play-offs. “Ik weet al wat ik volgend seizoen ga doen, maar zeg het nog niet.” Wat zijn de opties dan ? Trainer blijven bij Club Brugge, sportief directeur worden bij Club Brugge, vertrekken naar een andere ploeg, een sabbatjaar inlassen of na een (mislukt) EK bondscoach worden van de Rode Duivels.”

“Wat ons betreft, moet het Brugse bestuur er alles aan doen om Preud’homme te overtuigen een van die eerste twee opties te kiezen. Niemand in Brugge beschikt over zoveel métier. De plannen voor een standbeeld op de Brugse markt, naast dat van Jan Breydel en Pieter de Coninck, worden stilaan uit de kast gehaald. Al beseft Preud’homme ook dat niets zo vlug afgebroken kan worden als een standbeeld en kiest hij mogelijk voor het behoud van zijn goddelijke status in Brugge.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws