Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Maertens voorspelt Club – Anderlecht en blikt terug op zijn titelmatch tegen Paars-Wit

Maertens voorspelt Club - Anderlecht en blikt terug op zijn titelmatch tegen Paars-Wit

Zondag is het dag op dag elf jaar geleden dat Club Brugge in eigen huis de titel pakte tegen Anderlecht. Toen werd het 2-2 na doelpunten van Ceh (2x), Tihinen en Jestrovic. Birger Maertens liep toen tussen de lijnen en de intussen 35-jarige verdediger zal ook zondag in Jan Breydel vertoeven, weliswaar vanaf de zijlijn.

Maertens droeg het shirt van Club Brugge van 2001 tot 2008 en speelde 161 wedstrijden voor Blauw-Zwart. Hij pakte toen geregeld prijzen, onder meer tijdens het trainerschap van Trond Sollied. “Zelf heb ik in 2005 veel te weinig van de titel genoten. Niet dat het normaal was, maar we waren twee jaar ervoor ook al kampioen geworden, we hadden de Champions League gespeeld en enkele bekers gewonnen.”

“Maar thuis, tegen grote rivaal Anderlecht, kampioen worden, is sowieso altijd plezant”, gaat Maertens verder tegenover Sporza. “Als ik daar nu aan terugdenk en de beelden op tv bekijk, kan ik alleen maar zeggen dat het fantastisch was.”

Veldbestorming

“De dagen voor de wedstrijd word je geleefd door de supporters. De mensen spreken je aan op straat, in de winkel, op school van de kinderen. Maar extra druk bracht dat niet echt met zich mee. Op dat moment hadden we een heel mature groep, met Philippe Clement, Nastja Ceh, Rune Lange, Gert Verheyen, Timmy Simons… Die hadden al iets meegemaakt en wij als jonge jongens werden gewoon meegesleurd in dat verhaal.”

Op Facebook plannen de Club-fans, als Blauw-Zwart de titel pakt, een veldbestorming. “Ik hoop dat de spelers de tijd krijgen om de supporters te groeten, al heb ik dat van die veldbestorming ook al gelezen. Ik heb zelf twee titels gevierd met Club en toen zijn de supporters in de tribune gebleven. Dat vond ik wel plezant. Zelf zal ik ook in de tribune zitten, met mijn zoontje. Een pronostiekje? Oei, daar ben ik niet goed in. Maar goed, ik heb er het volste vertrouwen in dat het goedkomt. Ik houd het bij 2-1.”

Herbeleef de kampioenenmatch van 2005

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws