Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Lof voor beslissing MPH: “Toptrainers hebben geen vervaldatum”

Lof voor beslissing MPH Toptrainers hebben geen vervaldatum

Michel Preud’homme kwam zondagavond met het geweldige nieuws dat hij ook volgend seizoen nog trainer is van Club Brugge. Het Nieuwsblad-columnist Ludo Vandewalle kan die beslissing – net zoals de Blauw-Zwarte aanhang – wel smaken. 

“Er speelt emotie mee in zijn beslissing. De steun die Michel Preud’homme krijgt bij Club Brugge, van het bestuur en de supporters, speelde op zijn gemoed. Kijk naar zijn boodschap op de site van Club Brugge en je weet genoeg.”

“Maar ook het gegeven dat hij na met FC Twente voor de tweede keer de Champions League in kan, trok hem over de streep. Zo’n kans om zich met de allergrootste clubs en trainers op tactisch vlak te meten, kreeg hij niet als hij een sabbatjaar had ingelast.”

Manager naar Engels model

“Het is het liefste wat hij in het trainersvak doet: tegenstanders ontleden en onderzoeken hoe ze te ontregelen. Dat gaat komend seizoen niet langer alleen om Westerlo, Sint-Truiden, ­Eupen of FC Midtjylland maar al zeker om Real Madrid, Barcelona, Juventus, Leicester City, ­Bayern München, Benfica of Paris SG. Als je je opwerpt als advocaat van de grote kwaliteiten van de Belgische trainers zou het vreemd zijn om jezelf terug te trekken op het moment dat je dat kunt tonen.”

“Dat de grote werkdruk die hij zichzelf oplegt iets wordt verminderd door een rol van manager naar Engels model te bekleden – meer delegeren – speelde ook mee. Want pas de jongste weken is hij gaan twijfelen aan zijn eerder genomen beslissing om ermee te stoppen. Wat voor ons logisch lijkt, is het niet voor Preud’homme. Hij weet dat hij veel eist van zichzelf en zijn spelers. Het verhaal van de uitgeperste citroen speelt in zijn hoofd.”

Preud'homme heeft knoop doorgehakt over zijn toekomst!

Europese top

“Bovendien moet hij kansen zien om te groeien. Die zag hij na de titel bij Standard en de bekers met toenmalige subtoppers AA Gent en FC Twente onvoldoende. Nu blijkbaar wel. Het mag wel eens. Toptrainers hebben immers geen vervaldatum en kunnen hun spelers telkens weer op scherp krijgen. Een uitdaging zowaar.”

“Het is voor het Belgisch voetbal een goede zaak dat Preud’homme blijft. Wij storen ons aan zijn soms veel te opgewonden en theatrale gedrag langs de lijn. Zijn tactische keuzes roepen wel eens vragen op, ingrepen tijdens de wedstrijd zijn niet altijd even helder. Maar bij welke coach worden daar geen vragen over gesteld? Preud’homme is Europese top. De tegenstanders hadden het liever anders gezien, maar voor het niveau van ons voetbal is deze beslissing de enige goede.”

“Alleen die droom van bondscoach moet weer even worden uitgesteld. Je weet nooit wat er straks met Marc Wilmots gebeurt. Diep in zijn hart kan Preud’homme dat niet anders dan spijtig vinden. Tenzij iemand dan op het (onzalige) idee van een dubbele baan komt.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws