Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Kritiek op MPH: “Een seizoen azijn lopen pissen”

Kritiek op MPH Een seizoen azijn lopen pissen

Michel Preud’homme is voor Club Brugge en zijn supporters voor áltijd een held. De Luikenaar slaagde er immers in om na elf jaar wachten eindelijk nog eens de landstitel richting Jan Breydel te laten komen. Heel wat journalisten ergeren zich echter aan het gedrag van MPH. Zo ook Kristof Van de Parre, die in de Dag Allemaal (jawél, dat lees je goed) met scherp schiet richting onze succescoach.

“Bestaat er een mooiere manier om te vertrekken, nadat je van Club Brugge eindelijk nog eens een kampioenenploeg hebt gemaakt? Ik denk het niet. Dus doet Michel Preud’homme er goed aan om deze zomer andere oorden op te zoeken. Wat hij ook al lang beslist heeft, want anders had hij zijn troepen wel op de hoogte gebracht over zijn toekomst.”

“Ik vind zijn keuze volkomen terecht. Garanties op een nieuw succesverhaal met Club in 2017 heeft hij niet. En laten we eerlijk zijn: deze Preud’homme heeft titels nodig om zijn duistere kantjes goed te kunnen praten. In 1994 was ik nochtans fan. Toen hij de Rode Duivels met talloze wereldsaves door de groepsfase van het WK loodste. Michel werd terecht tot beste doelman van dat toernooi gekozen.”

Razernij

“Anno 2016 heeft mijn toenmalige held een metamorfose ondergaan. Hij spreidt als trainer nog wel zijn grote voetbalintelligentie tentoon, maar tegelijkertijd gedraagt hij zich als een klein kind dat wild om zich heen schopt als het zich onheus behandeld voelt. Zijn haast onmenselijke cool van weleer heeft plaatsgemaakt voor een bedenkelijke razernij.”

Ijskoude ogen

“Wat mij nog het meeste stoort, is de stralende lach die sinds de verpletterende 4-0 tegen Anderlecht niet meer van zijn gezicht is te branden. Natuurlijk begrijp ik de vreugde en extase die zich meester van hem hebben gemaakt. Maar hij heeft eerst wel een seizoen azijn lopen pissen.”

“Journalisten mochten geen kritische vragen stellen of hij snauwde ze af en wandelde bokkend weg. Van tussen zijn samengeperste lippen spoot week na week venijnig vitriool, terwijl z’n ijskoude ogen naar een volgend slachtoffer speurden. Mijn persoonlijke sportethiek staat uitbundig gloriëren enkel toe als je je ook groots toont in de nederlaag.”

Sfeerbederver

“Moeten we, nu de eindzege een feit is, allemaal meejuichen met de man die een gans seizoen niet aanspreekbaar was? Moeten we, zoals in sommige media geopperd werd, hopen dat Preud’homme de opvolger wordt van Marc Wilmots: coach van de nationale ploeg? Ik hoop alleszins niet mee. Met z’n calimerocomplex zou Michel de positieve sfeer rond de Rode Duivels binnen de kortste keren bederven.”

“Want voor Preud’homme is enkel winnen een feest. Voetbal lijkt voor hem een enerverend middel om aan het dansen te kunnen slaan. Als hij die onsportieve boodschap op een WK de wereld in stuurt, verliezen de Rode Duivels in één klap alle sympathie die ze de voorbije jaren wisten op te bouwen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws