Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Klacht Club-fans kan dramatische gevolgen hebben voor Anderlecht en Gent

Klacht Club-fans kan dramatische gevolgen hebben voor Anderlecht en Gent

Topadvocaat Walter Van Steenbrugge heeft namens een groep Club-fans een klacht neergelegd bij de Europese Commissie. De supporters claimen dat Anderlecht en Gent de slordige som van 255 miljoen euro aan onrechtmatige subsidies hebben gekregen, of beloofd zijn, ter financiering van hun stadions. Indien Van Steenbrugge en zijn cliënten hun gelijk halen, kan dat nefaste gevolgen hebben voor Paars-Wit en de Buffalo’s

Zo meldt Het Laatste Nieuws dat Gent en Anderlecht een serieuze financiële kater kunnen overhouden aan de claim. “Gent in de vorm van terugbetalingen of boetes, Anderlecht in de vorm van vertraging met de bouw van een nieuw stadion. Als Club Brugge er ondertussen in slaagt om zijn stadion in 2020 wel probleemloos af te ronden, neemt het een enorme voorsprong op zijn grootste concurrent”, klinkt het.

Voorts denkt diezelfde krant dat de relaties tussen de topclubs er niet op zullen beteren. “Het feit dat deze zaak is opgestart door fans van Club Brugge zet de verhoudingen tussen alle clubs de komende maanden en jaren onder druk.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws