Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Kapers op de kust voor Tuur Dierckx

Kapers op de kust voor Tuur Dierckx

Tuur Dierckx kreeg dit seizoen vijf basisplaatsen van Michel Preud’homme. De laatste daarvan dateert intussen van 25 oktober vorig jaar, toen Club met 3-1 verloor in het Astridpark. Na die wedstrijd volgden er maar liefst 13 korte invalbeurten van gemiddeld 11 minuten. En de laatste maanden ontbrak de Brugse flankaanvaller zelfs geregeld in de selectie.

Dierckx stelde nochtans zelden teleur als hij zijn kans kreeg bij Blauw-Zwart. De 21-jarige aanvaller is volgens de statistieken zelfs de gevaarlijkste speler van Club Brugge. Hij was namelijk goed voor 5 goals en 2 assists in 673 minuten. Dat komt neer op één beslissende actie in elke 96 minuten dat hij speelde. Hij laat zo Abdoulay Diaby (1 per 104), José Izquierdo (1 per 119), Jelle Vossen (1 per 120) en Ruud Vormer (1 per 175) achter zich.

Er is dan ook heel wat interesse voor Dierckx, zowel uit binnen- als buitenland. Zo meldt Het Laatste Nieuws dat Waasland-Beveren en Lokeren hun oog hebben laten vallen op de vleugelspits. Dierckx is dit seizoen einde contract en wordt eveneens op de voet gevolgd door verscheidene Nederlandse clubs. Club wil zowel het contract van Dierckx als dat van Coopman openbreken, maar de spelers zelf hebben nog geen definitieve beslissing genomen.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws