Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Hij heeft een enorm aandeel in de titel van Club Brugge”

Herbeleef de Brugse doelpunten via een uitbundige Vandenbempt Foket heeft er een verkoudheid aan overgehouden

Het titelfeest gaat maandag onverminderd voort in Brugge, terwijl in de rest van het land de balans van de kampioen opgemaakt wordt. Voor Peter Vandenbempt is het kampioenschap van Club Brugge grotendeels de verdienste van één man.

“Het aandeel van Michel Preud’homme in dit succes is enorm groot. Daar moet iedereen het over eens zijn. Van alle goeie en slechte beslissingen die Verhaeghe en Mannaert de voorbije vijf jaar genomen hebben was het aantrekken van Preud’homme 2,5 jaar geleden de meest cruciale”, zegt de analist aan Sporza.

“Op een bepaald moment hebben ze de sportieve sleutels van Club aan Preud’homme gegeven en hem daarbij tijd, 100% vertrouwen en zeer verregaande bevoegdheden gegund. Ze hebben zich wat minder gemoeid – om het wat oneerbiedig uit te drukken – zoals ze dat wel gedaan hadden met Leekens en Garrido, omdat dat minder sterke figuren en persoonlijkheden waren. Ze hebben rond Preud’homme een klimaat gecreëerd waarin die zijn werk kon doen.”

“Preud’homme heeft een ploeg gebouwd, de Brugse mentaliteit van werken en winnen teruggebracht, spelers beter en completer gemaakt en tactisch gedisciplineerder. Als je kijkt hoe bijvoorbeeld Refaelov en Izquierdo nu voetballen…”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws