Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Ex-Rode Duivel geeft opvallende verklaring voor sterke thuisreputatie Club Brugge

Ex-Rode Duivel geeft opvallende verklaring voor sterke thuisreputatie Club Brugge

Club Brugge kan dit seizoen uitstekende statistieken voorleggen in eigen huis. Blauw-zwart won immers 17 van zijn 18 thuiswedstrijden en zag enkel Anderlecht in de reguliere competitie komen winnen in Jan Breydel. Marc Hendrikx zoekt naar een verklaring.

“Club Brugge is heer en meester in Jan Breydel, waar het zowat elke tegenstander gewoon naar de haaien voetbalt. Toch een groot verschil met de uitwedstrijden. Neem nu tegen Genk. In de Cristal Arena maakte Club geen kans, in eigen huis spelen ze de Limburgers gewoon van het kastje naar de muur. Genk kwam er nauwelijks aan te pas, toen Club eenmaal op dreef was geraakt”, vertelt de gewezen Rode Duivel in HBVL.

“Volgens mij heeft het ook te maken met de afmetingen van het terrein. Club Brugge heeft het grootste terrein van het land. Dat speelt in hun voordeel. Ik herinner me nog als speler dat je daarvan onder de indruk was. Je wist dat je als ploeg in Brugge de ruimtes echt klein moest proberen te houden, dat je aan mekaar moest klitten, anders liep je voortdurend achter de bal.”

Als het kot in brand staat…

“Club maakte dus indruk en heeft ook de beste papieren om de titel te pakken, maar zeker zijn ze nog lang niet”, gaat Hendrikx verder. “Anderlecht blijft aandringen. Op zijn typische manier. Als het kot in brand staat, is Anderlecht op zijn best. Het kan op een zakelijke manier een wedstrijd winnen. Droogjes. Aan het einde van het seizoen gaat het om de peren die aan de boom hangen en die plukt Anderlecht er vrolijk af.”

“De match Club Brugge – Anderlecht zou wel eens beslissend kunnen worden. Want Club kan indrukwekkende cijfers voorleggen in eigen stadion, maar Anderlecht heeft het in het verleden altijd erg goed gedaan bij Club Brugge.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws