Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Engels nam bij een vorige blessure niet de voorziene tijd en wilde absoluut de titelmatch tegen Anderlecht spelen”

Engels nam bij een vorige blessure niet de voorziene tijd en wilde absoluut de titelmatch tegen Anderlecht spelen

Slecht nieuws voor Bjorn Engels. De 21-jarige verdediger van Club Brugge moet het EK in Frankrijk immers aan zich voorbij laten gaan door een spierscheur in de lies. Ludo Vandewalle, columnist bij Het Nieuwsblad, reageert.

“Erg. Voor Björn Engels én de Rode Duivels. Regelmatige lezers van deze rubriek weten dat wij de 21-jarige verdediger heel hoog hebben zitten. Veruit de compleetste verdediger in de Jupiler Pro League. Een rots. Sterk met het hoofd, goed in positiespel, zuiver als het kan en hard als het moet. Bovendien levensgevaarlijk op stilstaande fasen in het vijandelijke strafschopgebied. Uit de Vlaamse klei getrokken. Het geloof in Engels sterkte ons in de overtuiging dat hij een rol kon spelen op het EK. Zoals hij ook mee aan de basis ligt van de titel van Club Brugge.”

“Als zaterdag de drie supergenomineerden voor de Profvoetballer van het Jaar worden bekendgemaakt, mag hij daar wat ons betreft deel van uitmaken. Hoe duur die plaatsjes bij die top drie ook zijn. Het zijn de spelers uit de Jupiler Pro League die kiezen, dus is het de vraag of zij een seizoen dat voor Engels eigenlijk pas in december begon als volwaardig zullen beschouwen.”

“Soit, Bjorn Engels heeft andere zorgen. Hij zal nu wel vloeken dat hij bij een vorige blessure niet de voorziene tijd nam en zondag absoluut die titelwedstrijd tegen Anderlecht wilde spelen. Wellicht is die dijblessure daardoor verergerd met deze tragische gevolgen. Als hij er maar uit leert, iets waar pakweg Vincent Kompany jaren heeft over gedaan. Je ­lichaam mag een kathedraal zijn, er bestaan geen wonderen.”

Het is hopen…

“Niet alleen Engels zal met afgrijzen op het nieuws hebben gereageerd. Aan zijn enige minpunt, weinig internationale ervaring, zal weer niet kunnen worden gewerkt. We kunnen ons niet voorstellen dat bondscoach Marc Wilmots ook niet gevloekt heeft. De verdediging was al de achilleshiel van de EK-selectie na het uitvallen van Kompany.”

“De defensie die de bondscoach in gedachten heeft, blijft overeind. Alderweireld en Vertonghen op de flanken. Denayer, Vermaelen en Lombaerts voor drie plaatsen in de centrale verdediging. Daarna wordt de spoeling heel dun. Boyata, Meunier en ­Jordan Lukaku blijven over, alle drie amper interlandervaring en op elk is wel wat aan te merken. Ciman en De Bock staan op de reservelijst.”

“Het wordt rekenen op een fitte Vermaelen, die net als Van Buyten op het WK iedereen na een seizoen van bankzitten kan verrassen. Van Buyten was wel minder geblesseerd. Het is hopen, want met een fitte Vermaelen zijn we al een pak geruster.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws