Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Een beschaafde club wuift Preud’homme teder uit, met fanfare en dansmariekes”

Een beschaafde club wuift Preud'homme teder uit, met fanfare en dansmariekes

Michel Preud’homme heeft nog maar eens zijn gelijk gehaald. De 57-jarige trainer kreeg in het begin van het seizoen heel wat kritiek op zijn rotatiesysteem, maar had daardoor wel een frisse en goed voetballende ploeg in de Play-Offs. Na drie jaar hard werken oogt zijn balans bij Blauw-Zwart bijzonder mooi: de kwartfinale in de Europa League, de beker én de landstitel! HLN-columnist Hugo Camps schreef een mooi eerbetoon aan de trainer van Club Brugge. 

“Michel Preud’homme heeft zichzelf vereeuwigd als Bruggeling. Hij is monument geworden, naast Achille Van Acker, Willy Lustenhouwer en Ernst Happel. Cultuurdrager van Club en weldoener voor het legioen dat elf jaar heeft gewacht op een landstitel. Sinds zijn aantreden heeft deze coach zich met hoofd en verstand, lijf en leden compleet laten uitwonen voor het succes van blauw-zwart. In ongekende maniakale overgave.”

“Na de galawedstrijd tegen Anderlecht zag ik hem even dansen met zoon en dochter. Het had iets innigs en fragiels, die drie in elkaars armen. Iets van geluk in achterstallige afzondering. Preud’homme heeft bijna drie jaar exclusief voor Club geleefd. Van de ochtend tot de avond, in eenzame nachten. Tropenjaren.”

Amateuristische sfeertje is opgedoekt

“Hij verdient een rustiger leven met beminden, tussen wijngaarden en aanverwante bucolische oases, in de schittering van eeuwig zonlicht. Een beschaafde club zet haar meest verdienstelijke medewerker in jaren niet onder druk om zich nog langer uit te putten tot een sociaal geamputeerd leven. Die wuift hem teder uit, met fanfare en dansmariekes.”

“Preud’homme heeft alle beloftes ingelost. Het amateuristische sfeertje van de selectie is opgedoekt. Hij heeft het wapen van de passie verfijnd en spelers beter gemaakt. Bestuurders gereduceerd tot hun ware proportie van go-betweens. Hij heeft het grote hart van supporters en sympathisanten gevuld met trots. Dan ben je spelers en club niets meer schuldig.”

“Michel leest boeken en niet alleen over voetbal. Juist niet. Hij heeft intellectuele honger en een kunstzinnige gevoeligheid. De dug-out is niet zijn enige paradijs. Mag het, misschien?”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws