Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

De Coninck vol lof over Club-speler: “Een ongelooflijke troef”

De Coninck vol lof over Club-speler Een ongelooflijke troef

Club Brugge versloeg afgelopen weekend KRC Genk met 3-1 en bracht daarbij goed voetbal op de mat. Dat zag ook Wim De Coninck. Hij is vooral onder de indruk van één speler bij Blauw-Zwart.

“Ik vind het eigenlijk geen goeie zaak dat ze hem in Brugge ‘Joske’ noemen, dat klinkt wat smalend”, opent de analist in Sport/Voetbalmagazine. “Zijn imago van clown doet in mijn ogen afbreuk aan zijn kwaliteiten als linksbuiten. Alsof hij niet voor vol wordt aanzien. Hij heeft een versnelling in de versnelling, een ongelooflijke troef.”

“Izquierdo is technisch goed in de korte ruimte, al kan het overzicht en zijn scorend vermogen misschien nog iets beter. Maar zijn progressie is enorm. Heeft leren verdedigen, vooral tegen Thomas Foket, mede dankzij hem werd de code van Gent gekraakt. Kwam samen met Felipe Gedoz en daar werd in het begin zeer lyrisch over gedaan, maar na een paar weken had ik toch door dat de progressiemarge van Izquierdo groter was.”

“Vorig jaar werd hij al verwacht in Play-Off 1, maar toen speelde een blessure hem parten”, verklaart De Coninck. “Club blonk algemeen uit tegen Genk, met veel aandacht voor zichzelf en minder voor het lamleggen van de sterke punten van de tegenstander. En dan blijkt hoe sterk ze zijn. In de loop van het seizoen hebben ze dit misschien net iets te weinig laten zien.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws