Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-spelers mogen deze kampioenenpremie onder elkaar verdelen

Club-spelers mogen deze kampioenenpremie onder elkaar verdelen

Zondag kan Club Brugge eindelijk zijn veertiende landstitel pakken. Blauw-Zwart moet daarvoor wel voorbij RSC Anderlecht zien te geraken, hetgeen in de vorige drie confrontaties niet lukte. Als de Brugse spelers daar komend weekend wél in slagen, passeren ze langs de kassa.

Er is namelijk een kampioenenpremie van 2,5 miljoen euro voorzien. Volgens HLN mogen de Bruggelingen die mooie som onder elkaar verdelen bij een titel. Het is niet zo dat iedereen hetzelfde bedrag krijgt. Er wordt een sportieve sleutel gehanteerd. Dat wil zeggen dat spelers met meer minuten ook meer geld incasseren.

De gemiddelde kampioenenpremie per speler bedraagt zo’n 100.000 euro. Spelers die quasi elke match tussen de lijnen stonden, mogen ongeveer 140.000 euro op de bankrekening bijschrijven. Ook Obbi Oulare (Watford) en Victor Vazquez (Cruz Azul) supporteren straks voor Club. Zij krijgen immers ook nog een deel van de kampioenenpremie.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws