Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club passeert serieus langs de kassa dankzij Champions League

Club passeert serieus langs de kassa dankzij Champions League

Club Brugge is erin geslaagd om twee speeldagen voor het einde van de Play-Offs zijn veertiende landstitel te pakken. Blauw-Zwart en zijn supporters kijken dan ook nú al reikhalzend uit naar de Champions League van volgend seizoen. Bovendien levert de hoogmis van het voetbal straks een aardige duit op.

De rechtstreekse plaatsing voor de groepsfase van de Champions League levert Club Brugge maar liefst 12 miljoen euro op. Dat meldt Stadion. Zo beschikt algemeen manager Vincent Mannaert vanaf volgend seizoen dus over een pak meer financiële middelen. En daar blijft het niet bij.

Elke overwinning levert immers nog eens 1,5 miljoen euro op en een gelijkspel brengt 500.000 extra euro’s in het laatje. Indien Blauw-Zwart zich zou plaatsen voor de tweede ronde, is er nog eens een bonus van 5,5 miljoen euro. Kortom, enorme bedragen als je weet dat het huidige budget van Club 40 miljoen euro bedraagt. Op 25 augustus wordt er in Monaco geloot voor de poulefase van de Champions League.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws