Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Club heeft de titel financieel-economisch echt nodig”

Club heeft de titel financieel-economisch echt nodig

Club Brugge hoopt straks eindelijk zijn veertiende landstitel te mogen vieren. Mocht het zondag mislopen tegen Anderlecht, dan heeft Blauw-Zwart zijn lot nog altijd in eigen handen. En dat is maar goed ook. Want na elf jaar wachten is het volgens sporteconoom Wim Lagae hoog tijd voor een nieuwe landstitel.

“Het merk Club Brugge heeft de titel financieel-economisch echt nodig. Waarom? In Vlaanderen is er de enorme concurrentie van AA Gent. En die hebben de hefboom van hun nieuwe stadion en ongeveer 20 miljoen euro uit de Champions League. Het is hoog tijd dat Club Brugge zich weer naast of boven AA Gent kan zetten, en naast Anderlecht”, vertelt Lagae, sporteconoom aan de KU Leuven, aan Focus-WTV.

Vooral de rechtstreekse deelname aan de Champions League zou een grote financiële opsteker zijn voor Blauw-Zwart. “Tot 20 miljoen euro extra stroomt er binnen, dat is een toename van het budget van iets meer dan 30 procent. Op een budget van 40 miljoen euro is dat enorm”, gaat Lagae verder. Als Club nog een stap in de goede richting wil zetten, heeft het volgens de sporteconoom nood aan een nieuw stadion. “Liefst binnen de vijf jaar”, klinkt het.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws