Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-fans krijgen steun van topadvocaat in strijd tegen Anderlecht en Gent

Club-fans krijgen steun van topadvocaat in strijd tegen Anderlecht en Gent

Woensdag werd het Eurostadion door middel van een maquette voorgesteld, maar mogelijk komt er eerst nog een juridische procedureslag vooraleer de eerste steen gelegd kan worden. Enkele supporters van Club Brugge ondernemen namelijk actie tegen de subsidiëring van het nieuwe nationale stadion, waarin Anderlecht en de Rode Duivels straks willen spelen. En ook de subsidies voor de Ghelamco Arena van AA Gent stuiten op kritiek. Topadvocaat Walter Van Steenbrugge is de verpersoonlijking van het groepje Club-fans.

“In de Europese regelgeving bestaat een verdragsbepaling dat overheidssteun niet kan wanneer die een verstoring van de interne markt met zich meebrengt”, opent de advocaat zijn betoog. “En daar knelt het schoentje.” Zo weet Van Steenbrugge dat de stad Gent en de stad Brussel “bijzonder scheutig geweest zijn met kredieten, garanties…”

Zo werd er een erfpachtovereenkomst voor het Brusselse stadion afgesloten van 99 jaar voor een symbolische euro. Bovendien koopt de stad Brussel voor iedere match 2.250 inkomtickets aan. “Dan stel je vast dat andere clubs in een veel nadeligere positie zitten.”

Het brengt de advocaat tot een treffende vergelijking: “Als je twee kruideniers hebt in eenzelfde straat die geen lening kunnen krijgen bij de bank voor vernieuwing, maar waarvan één van beide plots wel steun krijgt van de gemeente… Dan kan de andere kruidenier een jaar later de deuren sluiten”, besluit Van Steenbrugge tegenover Het Nieuwsblad.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws