Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-fan schrijft prachtige open brief aan MPH

Club-fan schrijft prachtige open brief aan MPH

Michel Preud’homme wikt en weegt momenteel of hij Club Brugge straks al dan niet zal verlaten. In de tussentijd proberen analisten te voorspellen hoe de toekomst van de Luikenaar er zal uitzien en hopen alle fans van Blauw-Zwart vurig dat MPH ook volgend seizoen nog in Jan Breydel vertoeft. Jochen Van Coillie schreef het gevoel van de Club-aanhang neer in onderstaande treffende open brief.

Geachte trainer,
Beste Michel,

Er zijn een aantal dingen die ik even aan u kwijt wil en ik denk met deze woorden ook in naam van veel supporters te mogen spreken.

We hebben als supporter van Club Brugge de afgelopen 10 jaar heel wat verschillende emoties gekend met daarvan helaas teleurstelling op nummer 1. Die kwam er al te vaak na wissel van de wacht in de staff of op het veld. Toen we te horen kregen dat ons bestuur hard had gewerkt om dé Michel Preud’homme naar België te halen, naar onze geliefde Club, vulde hoop en verlangen ons hart. We kenden uw gedrevenheid, uw liefde voor het spelletje en uw palmares en hoopten op een snelle titel. Die kwam er niet onmiddellijk, maar in ruil kregen we iets waar we als supporter diep vanbinnen al langer naar smachtten: stabiliteit en vertrouwen.

De stabiliteit die u bracht in en rond onze Club heeft ons naar een hoger niveau getild. Een niveau die dit seizoen door geen ploeg werd geëvenaard en ons de titel opleverde. Eenzelfde niveau die ons vorig jaar ook een fantastische Europa League-campagne kon bezorgen en de bekerwinst tegen je-weet-wel-wie. Beseffende dat veel supporters u hiervoor al bedankten, kan ik hen enkel bijtreden.

Meer dan dat wil ik u bedanken voor het winnen van ons volste vertrouwen, het oninneembaar maken van ons thuisfront en het respect die u toont voor ons, supporters. Niet alleen hebben wij te allen tijde achter u gestaan, ook u hebt te allen tijde begrip en respect getoond voor de fanatieke achterban. Dat u even fanatiek bent, maakt u eigenlijk één van ons. Onze grootste supporter zit op de stoel met ‘T1’ op en dat zorgt voor een niet te temmen vuur op en naast het veld.

De rit die we – supporters, spelers, staff, bestuur – de afgelopen jaren samen hebben doorgemaakt was er één van passie en strijd, maar ook van bouwen en vertrouwen. Daarom wil ik deze korte boodschap afsluiten met u te zeggen dat uw beslissing, wat ze ook moge wezen, gerespecteerd zal worden door de fanatieke achterban, waarvan u alle harten wist te veroveren.

Maar ik zou geen supporter zijn mocht ik mijn hart niet heel even laten spreken en zeggen… Allez Michel, reste avec nous.

In naam van de achterban,
Jochen Van Coillie

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws