Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Clement reageert op nieuwe trainersrol: “Dat zal het moeilijkste zijn”

Clement reageert op nieuwe trainersrol Dat zal het moeilijkste zijn

Philippe Clement vertoefde zondagavond in Kreta toen het nieuws over het verlengd verblijf van Michel Preud’homme bij Club Brugge bekendgemaakt werd. Maar de assistent-coach van Blauw-Zwart kende naar eigen zeggen de plannen wel al. 

Clement is – net zoals heel Brugge – tevreden met de beslissing van Preud’homme. Hij voelt zich gewaardeerd omdat hij vertrouwen krijgt en weer wat meer verantwoordelijkheden tot zich mag nemen. Want de Antwerpenaar is stilaan klaar voor een functie als hoofdcoach. “Al denk ik niet dat je moet zeggen: hoe vroeger, hoe beter. Anders was ik vorige zomer wel ingegaan op het aanbod van KV Kortrijk”, vertelt Clement aan Het Nieuwsblad.

“Neen, ik ben blij met wat ik hier de afgelopen vijf jaar heb kunnen doen. Dat ik onder Michel in deze rol kan groeien, maakt het ook makkelijker dan in het geval er een nieuwe coach zou gekomen zijn. Het is belangrijk dat ook ik ga schitteren in mijn nieuwe functie.”

Afstand nemen

Dat Clement MPH straks mag opvolgen als T1 in Jan Breydel lijkt nu al zo goed als zeker. “Praktisch is het niet heel veel anders dan vroeger. Michel gaat minder trainingen leiden, maar de sessie na een wedstrijd deed hij voordien sowieso al niet. Nu zullen er daar dus een paar bij komen. Voorts behoud ik mijn verantwoordelijkheden bij de jeugdacademie en zullen we tactische zaken in groep blijven overleggen. Michel betrekt zijn staf in bijna alles.”

Terwijl Preud’homme straks zal moeten proberen om de controlefreak in hem wat los te laten, ziet ook Clement een belangrijk aandachtspunt voor zichzelf. “Ik denk dat ik in mijn nieuwe functie misschien wel meer taken en verantwoordelijkheden zal hebben dan als hoofdtrainer van een middenmoter. Ik sta heel dicht bij de groep. In mijn nieuwe rol zal ik meer afstand moeten nemen. Dat zal het moeilijkste zijn.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws