Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Clement heeft zich nog niet akkoord verklaard met nieuwe taakinvulling’

'Clement heeft zich nog niet akkoord verklaard met nieuwe taakinvulling'

Michel Preud’homme deelde zondagavond aan Club Brugge mee dat hij ook volgend seizoen nog in Jan Breydel vertoeft. De Luikenaar zal wel minder hooi op zijn vork nemen. Daardoor krijgt Philippe Clement een drukkere agenda. Als onze assistent-coach akkoord gaat met de nieuwe gang van zaken tenminste… 

Preud’homme heeft het ook volgend seizoen nog voor het zeggen bij Club Brugge, maar hij zal daarbij wel een iets andere rol vervullen. Om zijn werk minder zwaar te maken, is het de bedoeling dat MPH een trainer naar Engels model wordt. “Michel is enorm perfectionistisch, maar misschien zou hij het dagelijkse werk wat meer aan zijn assistenten kunnen overlaten”, verduidelijkt Mannaert.

“Er is een duidelijke continuïteit tussen hem en zijn stafleden. En dan kan hij zich specifiek bezighouden met het tactische strijdplan en met de keuzes die gemaakt moeten worden. De verantwoordelijkheid blijft natuurlijk bij hem”, aldus onze algemeen manager. Het model dat op tafel ligt, heeft dus ook een prominentere rol voor Clement in petto. Zo speelt Blauw-Zwart ook op zijn wensen in. Fille wil straks immers hoofdtrainer worden en gaf eerder al aan dat Preud’homme de laatste coach is die hij wil assisteren.

Volgens Het Nieuwsblad verzoende Clement zich wel nog niet met zijn ‘promotie’. De assistent-coach werd al gepolst, maar is nog tot het einde van de week op vakantie in Griekenland. Officieel verklaarde hij zich alleszins nog niet akkoord, maar normaal gesproken is dat slechts een kwestie van tijd…

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws