Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Belgische coach lyrisch over Brugse aanhang: “Beste publiek van België”

Belgische coach lyrisch over Brugse aanhang Beste publiek van België

Het Jan Breydelstadion blijkt dit seizoen een quasi oninneembare vestiging. Enkel Anderlecht kwam dit seizoen immers winnen op bezoek bij Club Brugge (1-4). Komende zondag hoopt Blauw-Zwart dat zijn sterke thuisreputatie ook tegen Paars-Wit zegeviert.

Francky Dury is alvast onder de indruk van de sfeer op Jan Breydel. “Die broeierige sfeer maakt indruk op de tegenstander”, vertelt hij aan Sport/Voetbalmagazine. “Het doet me denken aan het tijdperk van de twee titels van Standard. Naar Sclessin trekken was altijd een hachelijke onderneming.”

“Tegenwoordig is het zo in Brugge dat als José Izquierdo een goeie actie doet, het publiek zijn naam scandeert. Wanneer Timmy Simons een actie van de tegenstander afblokt, zingt het publiek voor hem. Wanneer Ludovic Butelle een moeilijke bal pakt, heeft hij recht op gezangen”, doet Dury zijn verhaal.

“Alle spelers worden erbij betrokken. De reacties van het publiek komen er niet alleen bij doelpunten, maar evengoed na een mooi schot of een geslaagde tackle. De opponenten worden niet met zoiets geconfronteerd bij Standard, Anderlecht, AA Gent of Racing Genk.” De coach van Zulte Waregem windt er dan ook geen doekjes om: “Club heeft altijd al het beste publiek van België gehad, daar bestaat geen twijfel over. Eender welke coach droomt ervan om zulke supporters achter hem te hebben.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws