Wat je NIET op televisie zag: de bank van Oostende en de hand van Canesin

Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Wat je NIET op televisie zag de bank van Oostende en de hand van Canesin

Er is al heel wat nagepraat over de rode kaart van Benoît Poulain. De Fransman werd op Schiervelde uitgesloten na een fout op Fernando Canesin. De reactie van Michel Preud’homme en de Brugse bank werden her en der met bakken kritiek onthaald. Maar soms is het niet slecht om de zaken eens in perspectief te plaatsen.

“Die reactie van Preud’homme valt niet goed te praten, maar ik kan ze wel nog een beetje begrijpen. Ik ben zelf ook trainer en ik heb dat ook wel al eens min of meer gedaan”, lachte Franky Van der Elst maandag in Extra Time. “Maar wat mij het meest stoort, is de kinesist (Jan Van Damme, nvdr). Hij staat als eerste op 20 centimeter van de lijnrechter. Die heeft daar niks te zoeken.”

“Als die overtreding gebeurt met een speler van Club Brugge in de slachtofferrol, dan veren ze allemaal overeind en schreeuwen ze moord en brand. Want dat doen ze wel vaker”, voegde Vandenbempt eraan toe. Over de bank van Oostende werd er geen woord gerept. Nochtans stonden ze daar met 8 recht na de vermeende elleboogstoot van Felipe Gedoz op Brecht Capon.

Brugse bank

Brugse Bank na rode kaart Poulain

Oostendse bank

Oostendse bank na vermeende elleboogstoot Gedoz

Bovenstaande reactie van Yves Vanderhaeghe & co ging overigens om onderstaande overtreding, waarbij Gedoz met zijn hand het gezicht van Capon raakte.

Gedoz slaat met zijn hand in gezicht van Capon

Aan de andere kant gebeurde trouwens een gelijkaardige fout van Canesin op Gedoz, maar die beelden haalden Stadion en Extra Time niet.

Het is voor sensatiegerichte media ongetwijfeld interessanter om Preud’homme voor de zoveelste keer op de korrel te nemen, maar de column van Hugo Camps geeft een heel andere kijk op de zaken en is écht de moeite om eens te lezen.

Laatste nieuws

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws