Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Verlinden laat zijn licht schijnen op Butelle: “Niet evident”

Verlinden laat zijn licht schijnen op Butelle Niet evident

Dany Verlinden is een clubicoon zoals die nog maar zelden gemaakt worden. Van 1988 tot 2004 stond hij tussen de palen bij Club Brugge. Niemand die dus beter geplaatst is om de huidige doelman van blauw-zwart onder de loep te nemen.

Ludovic Butelle kan tot dusver puike statistieken voorleggen. In 14 wedstrijden hield hij maar liefst 9 keer zijn netten schoon. “Club heeft met Butelle opnieuw een keeper die er staat”, vertelt Dany Verlinden in HLN. “Butelle heeft alleszins al veel meer punten gepakt dan dat hij er verloren heeft. De balans is sowieso positief en dat is niet zo evident als je er tijdens de winterstop zomaar wordt ingegooid.”

“Hij was weliswaar ongelukkig in de bekerfinale, maar als je ziet hoe hij zich herpakt in de play-offs, dan moet je mentaal wel heel sterk staan. Chapeau, zeg ik dan. Zeker als je ziet hoe hij die strafschop stopt. Als Kums die kan binnentrappen, eindigt de match wellicht op 1-1 en dan ziet het er voor Club helemaal anders uit met het vervolg in de Play-Offs. Het is simpel: ze hebben met Butelle een goede keuze gemaakt.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws