Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vanhaezebrouck: “Op een half been in de tweede helft”

Vanhaezebrouck Op een half been in de tweede helft

Club Brugge won zaterdagavond oververdiend van AA Gent. De Buffalo’s slaagden er immers niet in om een deftige kans bij elkaar te voetballen. Dat moest ook Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck erkennen.

Begin februari won Club twee keer met het kleinste verschil van AA Gent. Eén keer in de halve finale van de Beker van België en één keer in de competitie. “Het was een gelijkaardige wedstrijd: veel duels en strijd, twee ploegen die mekaar weinig ruimte gaven en Club Brugge als winnaar”, vertelt Vanhaezebrouck aan Sporza.

“We hadden wel opnieuw een punt kunnen halen, maar net zoals in de vorige competitiematch gaven we een dom doelpunt weg. Het is inderdaad de tweede keer dat Kums een penalty mist tegen Butelle. Jammer, want dat waren twee belangrijke strafschoppen. Anders hadden we waarschijnlijk de bekerfinale gespeeld en vandaag waren we tevreden geweest met dat punt.”

In de achterzak van De Bock en Simons

“Maar het is nu ook niet zo dat de spitsen van Club Brugge vrije baan gehad hebben hé”, gaat hij verder. “Maar ik had er zelf ook meer van verwacht. In de eerste helft krijgt Simon een bal voor één op één, maar hij trapt vanaf de middenlijn naar doel. Dan zit je niet goed in je vel. Boussoufa zat ook totaal niet in de match. Eerst zat hij in de achterzak van De Bock en daarna in die van Simons.”

“Ik vond vooral mijn minder grote namen aanwezig vandaag. Mannen als Saief en Neto, die in de tweede helft op een half been gespeeld heeft. De spelers die het moesten doen, hadden het moeilijker. Dit is een weggegooide kans, we moeten nu vrijdag ábsoluut winnen van Zulte Waregem.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws