Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt neemt het op voor Meunier (én de beelden geven hem gelijk!)

Vandenbempt neemt het op voor Meunier

Club Brugge hoopte afgelopen zondag om eindelijk nog eens te zegevieren in het Astridpark, maar een bal op de paal van Abdoulay Diaby en een doelpunt van Youri Tielemans beslisten daar anders over. Achteraf was voor velen Thomas Meunier de zondebok, omdat hij naar verluidt de buitenspelval ophief bij het doelpunt van Anderlecht. Peter Vandenbempt nuanceert de kritiek. 

“Ook Vormer heft het buitenspel op”, stelde Vandenbempt samen met Geert De Vlieger vast in Extra Time. Daarnaast zag de radiocommentator verzachtende omstandigheden voor de Brugse rechtsachter.

“Het was niet zo dat Meunier bleef hangen, maar hij kwam van heel ver (van een aanval, nvdr) teruggelopen en daardoor stond hij er achter. Maar het was zeker niet dat hij te lui was om op te schuiven. Hij had niet goed genoeg gekeken, maar je mag niet zeggen dat hij niet oplette en bleef hangen.”

En als we goed kijken, zien we dat – ongeacht de positie van Meunier – Tielemans sowieso geen buitenspel had gestaan. Vormer (rode cirkel) hief de buitenspelval dus inderdaad eveneens op.

Vormer en Meunier heffen buitenspelval op

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws