Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vanaken laat zich uit over titelstrijd: “Zij hebben een dreun gehad”

Vanaken laat zich uit over titelstrijd Zij hebben een dreun gehad

Nog vijf Play-Off-speeldagen resten ons en dan weten we of Club Brugge zijn veertiende landstitel heeft binnengehaald. Hans Vanaken heeft er alvast vertrouwen in.

Club Brugge maakte afgelopen weekend brandhout van Francky Dury en de zijnen. Vanaken was één van de sleutelfiguren die Essevee een forfaitnederlaag aansmeerde. “Die 5-0 is toch een statement. Dat het maar tegen Zulte Waregem is? Zij zijn toch gaan gelijkspelen op Gent… Wij hebben het gewoon heel goed gedaan.”

“Alleen Anderlecht is ons in Jan Breydel in de competitie komen kloppen”, gaat Vanaken verder tegenover HLN. “Dus eigenlijk kan je zeggen dat we ook tegen Genk zeker moeten winnen. Alleen moet elke match gespeeld worden, natuurlijk.”

Helemaal uittellen

De middenvelder is dus op zijn hoede na de 4-2-nederlaag in de Cristal Arena. “We weten dat Genk een gevaarlijke ploeg is. Ze spelen met veel vertrouwen en wilden zich stilletjes aan mengen in de titelrace, maar ik denk dat ze nu wel een dreun hebben gehad. En zondag kunnen we ze helemaal uittellen. Om kampioen te spelen, moeten we die thuismatchen trouwens sowieso winnen. We houden alleszins geen rekening met verlies.”

Als blauw-zwart zondag in een driepunter slaagt, zet het opnieuw een stap richting de vooropgestelde 20 op 30 van Michel Preud’homme. “Dan zitten we perfect op schema. Moet lukken, toch? Zeker met het publiek hier achter ons. Die 25.000 supporters stuwen je vooruit. We wéten dat we het kunnen. Thuis stralen we dat ook uit als groep, misschien moet dat in uitwedstrijden nog iets meer gebeuren.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws