Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Simons blikt vooruit naar topper tegen Anderlecht: “Over mijn lijk”

Simons blikt vooruit naar topper tegen Anderlecht Over mijn lijk

Club Brugge wil zondagavond komaf maken met het zogenoemde ‘Anderlecht-complex’. De laatste blauw-zwarte zege in het Astridpark dateert immers van 1998. “Wij, een Anderlecht-complex? Dat hadden we tegen AA Gent toch ook?”, pareert Timmy Simons.

De Brugse kapitein staat duidelijk op scherp voor de confrontatie met de aartsrivaal uit Brussel. “Het klopt dat het zeer moeilijk is om op Anderlecht te winnen, maar ik zou het geen complex noemen. Het hing vaak van details af. Ik weet nog dat we in mijn eerste periode bij Club eens een penalty kregen en Gert Verheyen miste, bijvoorbeeld.”

Als Club komend weekend het Constant Vanden Stockstadion eindelijk nog eens met een driepunter kan verlaten, zet het Anderlecht op 7 punten. “Met ‘als’ en ‘indien’ hebben we nog niet veel prijzen gewonnen”, countert Simons meteen in De Morgen. “Laat ons het match per match bekijken”, houdt hij zijn voetjes op de grond.

“We kunnen ons geen enkele misstap meer veroorloven in dit Play-Offsysteem. Geen cadeautjes weggeven. Het is over mijn lijk.” Logisch, voor de 39-jarige middenvelder is het wellicht dé laatste kans om de titel te behalen met de club van zijn hart. “Daar sta ik eigenlijk niet bij stil. Ik voel geen extra druk omdat het zo lang geleden is. Ik wil die titel al sinds ik hier drie jaar geleden ben teruggekeerd. Die drive is onveranderd.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws