Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Razernij MPH krijgt signatuur van een psychopaat, Dury en Vanhaezebrouck met academisch mombakkes”

Elke week geeft Hugo Camps in Het Laatste Nieuws zijn eigenzinnige kijk op het voorbije sportweekend. Deze keer nam de columnist het onder meer op voor Michel Preud’homme. 

“Alles was emotie, het afgelopen weekend. De Ronde met een Shakespeareiaanse winnaar en drama voor Greg Van Avermaet. Stoffel Vandoorne die een WK-punt pakt in zijn eerste formule 1-race. De holderdebolderstart van Play-Off 1 met een schutterende doelman die Anderlecht drie punten schenkt. Michel Preud’homme die andermaal van het veld werd gestuurd. And all that jazz.”

Geen vergeving voor MPH

“Bij emoties verschilferen morele standaarden. Niemand had het nog over het podiumincident toen Peter Sagan een bloemenmeisje in de billen kneep. Terwijl dat destijds toch tot nationale beroering leidde, met moraalfilosofen en seksuologen in de loopgraven.”

“Voor Michel Preud’homme is er dan weer geen vergeving. Zijn razernij krijgt de signatuur van een psychopaat mee. Schorsing gegarandeerd, uiteraard. De verontwaardiging over het gedrag van de Brugse coach is ook hypocrisie. Er zijn andere trainers die arbiters onder de zoden wilden schoffelen.”

Yupref Vertenten

“Dury en Vanhaezebrouck om er een paar te noemen – zij wel altijd met academisch mombakkes. Preud’homme is puur natuur in zijn misbaar. Kokend bloed. Hij is mooier zonder furie, maar het slaat nergens op om hem van psychiatrische driften te verdenken. Hij is gewoon erg boos. En dat begrijp ik als je yupref Vertenten van nabij leert kennen.”

“Het alweer ostentatieve bekvechten van Peter Maes en Besnik Hasi langs de lijn vond ik veel ordinairder dan de primitieve woede van Michel. Chagrijnen van elkaar. Bittere zielen. Bij elk incident tussen Preud’homme en de scheidsrechters rukken de pantserdivisies van de voorbeeldfunctie met toeters uit. Voorbeeldfunctie? Lees eerst de Panama Papers!”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws