Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Raad voor Preud’homme: “Daar is Club zó kwetsbaar”

Raad voor Preud'homme: "Daar is Club zó kwetsbaar"

Anderlecht blies zondagavond de titelstrijd opnieuw leven in door Club Brugge met het kleinste verschil te verslaan. Analisten Aad de Mos, Jan Boskamp en Jan Ceulemans lieten hun licht schijnen over de Brugse prestatie en blikten vooruit naar de uitmatch van komende woensdag in de Cristal Arena. 

Eerst en vooral was er kritiek op de prestatie van Thomas Meunier, onder meer omdat de 24-jarige rechtsachter de buitenspelval ophief bij het doelpunt van Youri Tielemans. “Aanvallend loopt dat allemaal wel goed, maar verdedigend is Meunier zó kwetsbaar”, analyseert De Mos in Stadion.

“Daarom is hij ook niet geschikt voor de nationale ploeg. In het individuele tactische gebeuren komt hij gewoon tekort. Ik vrees woensdag dan ook het ergste voor Meunier. Hij zal zijn handen vol hebben tegen Bailey. En die Samatta bevalt me ook heel erg. Qua grinta zal het in evenwicht zijn, maar als het over het voetbalgedeelte gaat, dan vrees ik voor Club Brugge.”

“Ik denk niet dat Club een mentale tik gekregen heeft”, pareert Jan Ceulemans. “Ze staan nog altijd eerste en als ze woensdag een resultaat kunnen neerzetten, dan zijn ze opnieuw vertrokken.” Jan Boskamp sluit zich daarbij aan. “Ik begrijp heel goed dat Preud’homme en Verhaeghe zeggen dat ze nog op schema zitten. Zij willen alle thuismatchen winnen en dan op verplaatsing nog 6 of 7 puntjes sprokkelen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws